38 nya Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter på G

Rekryteringsbehovet i branschen är fortsatt stort och näringslivet behöver kompetenta redovisningskonsulter som levererar hög kvalitet. Via auktorisationen kan vi i redovisnings- och lönebranschen lyfta fram de främsta konsulterna och de är mycket attraktiva på marknaden. Både i den egna branschen och hos näringslivet.

Ansökningarna fortsätter strömma in och visar tydligt att auktorisationen är en viktig karriärväg i redovisnings- och lönebranschen. Nyligen lanserades även möjligheten för Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® att bygga på sin kompetens med att bli Srf Certifierad Affärsrådgivare. Man kan också specialisera sig inom lön och bli Srf Auktoriserad Lönekonsult och en del väljer att ha dubbel auktorisation som både löne- och redovisningskonsult.

Den 15 och 17 april genomförde Srf konsulterna auktorisationsexamen för redovisningskonsulter. Under slutet av april har rättningsarbetet pågått och av 50 som deltog var det hela 38 stycken som fick godkänt resultat och nu är klara för att ansöka om sin auktorisation. Ytterligare 7 tentander skrev godkänt på ena delen i tentan. Stort grattis till de duktiga konsulterna och grattis till branschen.

– Examen är uppdelad i två delar, en teoridel och en case-del. Det finns de som väljer att fokusera på en del i taget och gör klart den andra delen vid ett annat tillfälle. Det är en relativt ny möjlighet att kunna göra så, säger Helena Ledensjö som är kontaktperson för auktorisationsexamen hos Srf konsulterna.

En Srf Auktoriserad Redovisningskonsult® är företagarens viktigaste affärspartner och naturliga rådgivare. Det är en trygghet för företagaren att anlita en konsult eller företag som har Auktoriserade konsulter. Och det är mycket viktigt att vi i redovisnings- och lönebranschen har en auktorisation som tydliggör rätt kompetens, att det finns ett bra skydd via godkänd ansvarsförsäkring och kvalitetssäkrad hantering via Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag.

Inlägget 38 nya Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter på G dök först upp på Srf konsulterna.

Source: srfkonsult.se