Micaela Olsson utsedd till årets globala lönekonsult

I hård konkurrens vann Micaela Olsson den fina utmärkelsen ”Payroll consultant of the year” vid årets Global Payroll Award – den enda prisutdelningen i världen för yrkesverksamma i global lönehantering.

– Jag blev väldigt förvånad när jag en månad före själva galan fick meddelande om att jag var nominerad till ett pris vid Global Payroll Award, säger Micaela Olsson. Det var bara att stuva om i kalendern och ställa in sig på en resa till Budapest. Att jag sedan vann har jag knappt förstått än. Det var verkligen superhäftigt att kliva upp på scenen vid en internationell gala med lönemänniskor från hela Europa.

Micaela Olsson driver byrån PayRule AB och har i dagsläget en anställd. Målet är inställt på tillväxt, redan till hösten hoppas hon på att kunna anställa ytterligare en person.

– Jag startade min egen byrå i höstas men jag har jobbat med lön i stort sett i hela mitt liv. Jag började jobba extra redan som 15-åring där min mamma arbetade. När alla andra drömde om att bli popstjärnor drömde jag om att bli lönetant. Och så blev det.

Att Micaela var den som vann priset Payroll consultant of the year tror hon till stor del beror på hennes närvaro på Instagram. Hon driver kontot Lönebekännelser som har runt 3 000 följare. Där delar hon med sig av egna och andras upplevelser med en stor dos humor, något som är rätt ovanligt i lönebranschen.

– Jag startade kontot som en ventil. Jag hade tidigare en jobbig period med utmattningssymptom och kroppen var på helspänn. Alla frågor jag fick blev som pekpinnar mot resultatet av mitt arbete. De flesta i branschen får då och då arga mail och känner sig ifrågasatta. Det är också väldigt vanligt att inte känna sig uppskattad för det arbete man gör. Nu skickar istället följarna in de mejl de får, jag vinklar dem till igenkännelse och upplyser samtidigt om allt vi behöver hålla reda på – men på ett humoristiskt sätt istället för kalla fakta. Kontot har blivit en härlig social kanal för lönekonsulter.

Micaela har redan fått uppmärksamhet för vinsten och tror att den kan vara betydelsefull i framtiden.

– Redan när jag bara var nominerad började det komma mejl från potentiella kunder, investerare och samarbetspartners. Nu hoppas jag att jag kan rida på den här vågen ett tag till. Jag kan inte tänka mig en bättre marknadsföring.

Priset som Micaela vann är ett internationellt pris som delas ut av Global Payroll Association vid en årlig gala. Här i Sverige finns Srf konsulternas utmärkelser Årets Auktoriserade Lönekonsult, Årets Auktoriserade Redovisningskonsult samt Årets Auktoriserade Byrå som delas ut vid Srf dagarna 26-27 september. Än finns möjlighet att nominera till dessa priser så har du en enastående kollega som är auktoriserad hos Srf konsulterna – in och nominera!

Inlägget Micaela Olsson utsedd till årets globala lönekonsult dök först upp på Srf konsulterna.

Source: srfkonsult.se