Hogias bokslutsprogram ger stöd för Rex

Nu har Hogia gjort bokslutsprocessen lättare för de Auktoriserade Redovisningskonsulter som är anslutna till Srf konsulterna genom att införa stöd för Rex direkt i bokslutsprogrammet.

Nu lanserar Hogia en ny funktion i sitt bokslutsprogram som ger stöd för Rex – Svensk standard för redovisningstjänster. Därmed förenklas det löpande redovisningsarbetet samtidigt som kvaliteten i rapporteringen blir högre.

– Med stöd för Rex direkt i bokslutsprogrammet kan de redovisningskonsulter som är anslutna till Srf konsulterna känna sig trygga i sitt arbete, säger Peter Flemsjö som är produktägare på Hogia i ett pressmeddelande. – Den nya arbetsgången gör det enklare att följa en röd tråd genom bokslutsprocessen och navigera i samma ordningsföljd som i ramverket. Alla huvudaktiviteter i bokslutsprocessen är hänvisade till rätt kapitel i Rex, och därinunder finns aktiviteter som visar hur programmet kan hjälpa redovisningskonsulten att utföra momenten.

Bokslutsprogrammet har även kompletterats med nya fält som underlättar dokumentation enligt Rex. Dessutom är bokslutsprocessen numera helt digital för de som redovisar enligt K2 då årsredovisningen kan skickas direkt från bokslutsprogrammet till Bolagsverket.

Om du är nyfiken på Hogias bokslutsprogram så kommer de att finnas på mässan Ekonomi & företag i Kista under Srf dagarna 25-26 september.

Inlägget Hogias bokslutsprogram ger stöd för Rex dök först upp på Srf konsulterna.

Source: srfkonsult.se