Keeper och Amesto Accounthouse två av årets Superföretag

Varje år tar Bisnode och Veckans affärer fram en lista över de aktiebolag som kvalar in som Superföretag. Kraven är hårda och bara en dryg promille av alla bolag tar sig in på listan. Två av årets Superföretag är Srf konsulternas medlemmar Keeper och Amesto Accounthouse.

För 15:e året i rad presenteras årets Superföretag. I år kvalade 717 företag in på listan, något färre än förra årets 728. Bolagen som kvalar in ska fyra år i rad ha klarat högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. Varje företag och bransch bedöms efter sina förutsättningar, storlek och verksamhet. Det betyder att en ”superprestation” i en bransch inte nödvändigtvis är det i en annan.

Sammanställningen över Superföretagen bygger på bokslutsinformation från de svenska aktiebolag som omsatt mer än 10 miljoner kronor. Därtill ska man ha haft bättre tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering än andra jämförbara företag. Det räcker inte att under ett år ha en bra utveckling, man måste prestera bra under varje parameter under fyra års tid. Inte helt lätt att ta sig in på listan med andra ord.

För 2019 finns minst två företag i redovisnings- och lönebranschen, därtill medlemmar hos Srf konsulterna. Det är Keeper AB (som dessutom kan stoltsera med flera andra utmärkelser, bland annat Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult) och Amesto Accounthouse som även var ett av Superföretagen både 2017 och 2018.

– Vi kan se att Superföretagen gör saker och ting annorlunda än konkurrenterna. Ofta bryter de branschmönstret. Det kan vara allt ifrån att de mäter helt andra parametrar eller arbetar mer systematiskt än konkurrenterna, säger Per Weidenman, senior analytiker hos Bisnode.

Här kan du se hela listan på 2019 års Superföretag >>

Inlägget Keeper och Amesto Accounthouse två av årets Superföretag dök först upp på Srf konsulterna.

Source: srfkonsult.se